Műanyag és alumínium redőny készítés.

Szúnyogháló készítés, szerelés.

 

Az utóbbi évek enyhe teleinek következményeként nagymértékben elszaporodtak a különböző repülő bogarak, így a legyek, szúnyogok, darazsak és a mezei poloskák is. Ráadásul a rovarok túlzott elszaporodásának, az egyre melegebb nyári időszak mellett, még az is kedvez ha a meleg idő bőséges esővel párosul.
Ezeknek a kellemetlen és olykor fertőzéseket is terjesztő rovaroknak (pl. légy, szúnyog, stb) a lakásokba jutásának megakadályozására az egyik legjobb megoldás a szúnyogháló felszerelése a nyílászárókra.
Itt nem árt megjegyezni, hogy a szúnyogháló leginkább a repülő bogarak ellen véd, míg a kisebb mérető mászó bogarak ellen kevésbé hatásos.

Szúnyogháló típusok.

A szúnyoghálók szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhetők, így közvetlenül az ajtóra és ablakra, vagy utólag a már meglévő redőnyökre, valamint az újonnan készült redőnyökre is.
A szúnyoghálóknak két főbb típusát gyártjuk, a fix keretes és a rolós kivitelűt szúnyoghálót.
A szúnyogháló tokjának, lefutójának, keretének anyaga többnyire alumínium, alapszíne fehér és barna lehet, míg a háló anyaga üvegszál erősítésű műanyag bevonatú termék, színe szürke.

Fixkeretes szúnyogháló.

A fixkeretes szúnyoghálókat általában a kisebb méretű ablakokra szokás felszerelni, a felszerelésük olyan ablakoknál lehetséges ami kívülről is elérhető, ha nem akkor különböző segédidomokkal lehet őket az ablakhoz rögzíteni.
A fix keretes szúnyogháló kerete többnyire műanyag, de alumínium is lehet.

Fixkeretes szúnyoghálók.

Fix szúnyogháló

Rolós szúnyoghálók.

A rolós szúnyogháló fentről lefelé húzható és oldalra húzható is lehet, ez utóbbit főleg erkélyajtókra érdemes szereltetni.
A fentről lefelé húzható rolós szúnyogháló készülhet különálló kivitelben és redőnnyel egybeépített, úgynevezett kombi kivitelben is.  A kombi szúnyoghálóknál (redőnnyel egy közös tokba épített) a redőny anyagától függ a szúnyogháló tokjának és sínszerkezetének anyaga. A kombi műanyag redőnyöknél a lefutó anyaga műanyag, míg a kombi alumínium redőnyöknél a tok és a lefutó is alumínium.

 

Oldalra húzható szúnyogháló.

Az oldaltokos, oldalra húzható, szúnyogháló is a rolós szúnyogháló elvén működik, csak el van forgatva, hogy a tokja oldalt van és a hibátlan működés érdekében egyes alkatrészei ki lettek cserélve, illetve újabb alkatrészek lettek beépítve.

Az oldalra húzható szúnyoghálóból létezik úgynevezett dupla tokos kivitel is, ezt az egy méternél szélesebb erkélyajtókra lehet felszerelni.
A dupla tokos szúnyogháló egyik oldala egy mozdulattal középen rögzíthető, ezáltal ki és bemenetelnél csak a kilincses oldalon lévő részt kell elhúzni.

Oldaltokos szúnyogháló                   Oldaltokos szúnyogháló                   Oldaltikos szúnyogháló
Oldalra húzható rolós szúnyoghálók

 

 

 

M.A.R.T.E.

Az ablakredőny a M.A.R.T.E. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!