Műanyag és alumínium redőny készítés.

Alumínium redőny készítés, szerelés

 

Ha Önnek kiváló minőségű, jó hang és hőszigetelésű, rendkívül tartós és megbízható redőnyre van szüksége, akkor az alumínium redőny a jó választás.

Az alumínium redőnyök jellemzője, hogy a felhasznált alkatrészek alumíniumból készülnek. A redőnylécek belseje környezetbarát szigetelőanyaggal vannak kitöltve, a redőny lefutói (sínek) belseje gumi vagy szőrkefés zajcsillapítóval vannak ellátva, míg a könnyű és biztonságos mozgatást golyóscsapágyak biztosítják.
Az alumínium redőny bármely típusa készíthető szúnyoghálóval egybeépített kivitelben is, de ebben az esetben két mérettel nagyobb redőnytokra van szükség, hogy a két szerkezet ne akadályozza egymás működését.
Az alumínium redőnyök mozgatása manuálisan vagy motoros hajtással is lehetséges.
Nem árt tudni, hogy napjaink szélsőséges időjárásának az alumínium redőny áll legjobban ellen.
 

Alumínium redőnyök típusai

Vállalkozásunk európai alapanyaggyártók (Alulux, Aluprof, Heroal, Roma, stb) anyagaiból egyedi méretre készít különböző típusú redőnyöket, legyen az külső tokos, vakolható tokos vagy akár belső tokos redőny.

A külső tokos redőnyökre jellemző, hogy szinte bármelyik épületre utólagosan is felszerelhetők.
Ennél a redőnytípusnál, az épület adottságai miatt, a tokszerkezet ugyan látható, de köszönhetően a tokszerkezet kialakításának a megjelenése esztétikus.
A redőnytok kialakítás nagyon praktikus, mert az alumíniumból készült tok szerviznyílással lett tervezve, amin keresztül az esetlegesen előforduló meghibásodások egy része könnyen elhárítható.

 

A vakolható tokos redőnyök esetében a külső tokoshoz képest a redőnytok kivitelében van eltérés. Lényeges különbség az, hogy a készre vakolt épületeknél a tokszerkezet eleje nem látszik, ezáltal egy esztétikusabb megjelenésű redőnyt kapunk.
A vakolható tokos redőny szerelhetőségének előfeltétele, hogy az épület tervezése és kivitelezése során meg kell tervezni, illetve ki kell alakítani a redőnytok helyét.

Vakolható tokos alumínium redőny, szúnyoghálóval

Vakolható alumínium redőny a tokba épített szúnyoghálóval

 

A modern belső tokos redőny kialakítása nagyon hasonló a klasszikusnak számító faredőnyökéhez, eltérés a felhasznált anyagokban van.
A modern belső tokos redőnyök alkatrészeinek nagy többsége megegyezik az előzőekben ismertetett redőnytípusokéval, eltérés a tokszerkezet elhelyezésében van, mert míg az előző kettő tokja a kültér felé néz, addig a belső tokosé a lakás belseje felé. A tok szerviznyílásos és hőszigeteléssel is el van látva.

Belső tokos műanyag redőny

Belső tokos redőny

 

Alumínium redőnyök feltolásának megakadályozása.
Az alumínium redőnyök által nyújtott biztonság feltolásgátlóval tovább fokozható, legyen az a legegyszerűbb manuálisan használható feltolásgátló csipesz vagy a legkomolyabb a motoros redőnyök feltolását megakadályozó úgynevezett Lock to play feltolásgátló.

Fontos hangsúlyozni, hogy a redőny feltolásgátlók, mint azt a nevük is sugallja, csak a redőnyök feltolása ellen védenek, a roncsolással járó betörések ellen nem!

 

 

M.A.R.T.E.
Szabó Árnyékolástechnika Budapest (ablakredony.hu) a M.A.R.T.E.. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!