Műanyag és alumínium redőny készítés.

Redőny készítés, szerelés, javítás.

 

Az energiahordozók árának rohamos emelkedése szükségessé teszi, hogy otthonaink hőszigetelését minél jobban fokozzuk.
Erre az egyik legjobb megoldás a redőny készítés. Redőnyök használatával télen csökkenthetjük a fűtési költséget, míg nyáron, a redőny árnyékoló tulajdonságát kihasználva, hűvösen tartható a lakás.
Ha szeretné költségeit csökkenteni, valamint családja és saját kényelmét, biztonságát növelni, akkor a megoldás a redőny készítés.
Az alábbi típusok közül kiválasztható a leginkább megfelelő redőny.

Külső tokos műanyag és alumínium redőnyök.

A külső tokos redőny a már kész, bevakolt házak nyílászáróinak utólagos redőnykészítésére való.
Ebből a redőnytípusból két fajta készíthető, ezek a műanyag redőny és alumínium redőny.
A műanyag redőnyök két típusát gyártjuk, ezek a hagyományos műanyag redőny és az új típusú műanyag redőny
A hagyományos műanyag redőny a régóta jól ismert egyszerűbb megjelenésű, de megbízható működésű olcsóbb kivitelű típus. A tokja nem rozsdásodó gyári anyagból, a tokszerkezet oldalvégei lemezből készülnek, míg lefutók önmagában színezett műanyag, amik nem tartalmaznak gumi csendesítőt.
Az új típusú műanyag redőny golyóscsapágyas kivitelű, lefutói gumibetétesek, a tokszerkezet oldalvégei öntött alumíniumból, míg a redőnytok nem rozsdásodó lemezből készül.
A műanyag redőny minden főbb alkatrésze, a tokszerkezet kivételével, műanyagból készül. A redőnyök léceinek belseje üreges kialakítású.
A műanyag redőnyök is rendelhetők az alumínium tokszerkezettel, sőt az alumínium redőny mechanikájával is.
Az alumínium redőny a külső tokos redőnyök másik fő típusa.
Az alumínium redőny főbb alkatrészei alumíniumból készülnek és gyárilag por-szórt eljárással vannak színezve. Az alumínium redőny léceinek belseje környezetbarát PUR habbal vannak töltve, ami fokozott hang és hőszigetelést biztosít.
Az alumínium redőny tokszerkezete készülhet szerviznyílásos alu tokkal vagy Lindab jellegű tokkal is. Ez utóbbi tokszerkezet nem rendelkezik szerviznyílással.
Az alumínium redőnyök, az egyéni igényektől függően, készülhet kézi vagy motoros mozgatással is.

 

Vakolható tokos redőny szerelés.

A vakolható tokos redőnyök szerelésének feltétele, hogy az építkezés vagy az átalakításkor kialakítsák a redőny tokjának helyét. A vakolható tokos redőny műanyag vagy hőszigetelt alumínium redőny is lehet.
A redőny tokjának szerviznyílása kívül, a tok alján található, ezért a redőnynek nincs közvetlen kapcsolata a lakás belső terével. Ennek eredményeként a vakolható tokos redőnyök, kiváló hang és hőszigetelést biztosítanak.
A vakolható redőnyök tökéletes esztétikai látványt nyújtó termékek, felhúzott állapotban alig észrevehető, míg leengedve maradéktalanul ellátja feladatát. A műanyag redőnyök kézi mozgatásúak, míg az alumínium redőny kézi vagy motoros hajtású is lehet.

Vakolható tokos redőnyök tokjának helykialakítási lehetőségei (klikk a képekre):

 

Vakolható redőny

Kész vakolható tokos redőny

 

Belső tokos redőny – készítés, szerelés.

Belső tokos redőny

Belső tokos redőny

A rosszul szigetelt faredőnyök fa tokjának korszerű és kiváló utódja a műanyag tokszerkezettel készült felső tokos redőny. A redőnyök tokszerkezete Hungarocell szigetelésű.
A régi fatokos redőnyökhöz képest nagyon jó légzáró, kiváló hang és hőszigetelésű esztétikus termék.
A redőnyök szerviznyílása a lakásban az ablak fölött helyezkednek el. A redőny szerelés, egy un. adapter segítségével, mindenfajta (fa, műanyag, alumínium) nyílászáróra könnyen megvalósítható.
A régi lakások nyílászáróinak cseréjénél, valamint új építkezéseknél egyaránt jól alkalmazható ez a korszerű, kiváló hang és hőszigetelésű redőny. A belső tokos redőnyből készülhet alumínium és műanyag redőny is.

 

Redőnylécek színei.
Műanyag redőnyléc színek: fehér, famintás, barna
Alumínium redőny színek: alapszínek: fehér, beige, barma, szürke.
az előbb fel nem sorolt színek felárasak.

 

Mottónk: Minőségi redőnyök, kedvező áron!

 

M.A.R.T.E.

A Szabó Árnyékolástechnika (ablakredony.hu) a M.A.R.T.E. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!