Műanyag és alumínium redőny készítés.

Műanyag redőny készítés.

A műanyag redőny a faredőnyök mellett a legelterjedtebb redőny, ami nem is meglepő, mivel olcsósága ellenére jó hang és hőszigeteléssel rendelkező, könnyen kezelhető valamint karbantartást alig igénylő redőnytípus.
A vállalkozásunk által egyedi méretre készített műanyag redőnyök kínálata teljes körű, mivel a javíthatatlanná vált faredőnyök műanyagra való cseréjétől kezdve, a hagyományos redőnyökön át a modern és kiváló minőségű új típusú műanyag redőnyökig minden típus megtalálható.

A műanyag redőnyök típusai.

A jelenleg forgalomban lévő összes redőny készülhet műanyagból, így a meghibásodott faredőnyök redőnypalástjának pótlása vagy akár vakolható tokos, belső tokos és külső tokos redőny is. Ez utóbbi redőnytípusból létezik a klasszikusnak számító hagyományos redőny, valamint ennek a redőnytípusnak a modern megfelelője a kiváló minőségű új típusú műanyag redőny.

Műanyag redőny készítés.

A szakzsargonnal csak maxi testcserének nevezet munka alatt a javíthatatlanná vált faredőnyök palástjának cseréjére értik, ami műanyag redőnylécek felhasználásával is történhet.
Az itt felhasznált redőnylécek mérete megegyezik a régi redőny léceinek méretével, és mivel többnyire más alkatrész cseréje vagy javítása nem szükséges ezért maga a redőnypalást cseréje nagyon olcsón megvalósítható.

Külső tokos redőnyök közül létezik hagyományos és új típusú redőny is.
A hagyományos műanyag redőny egy egyszerűbb kivitelű, csapágyazás nélküli kiviteli, de megbízható működésű redőnytípus. Ennek a redőnynek az alkatrészei is, a redőnytok kivételével, műanyagból készülnek.

Hagyományos műanyag redőny

Hagyományos műanyag redőny

 

Az új típusú műanyag redőny egy korszerű jó minőségű redőnytípus, köszönhetően az itt is felhasznált alumínium redőny alkatrészeinek valamint az alu redőny alkatrészeivel megegyező kialakítású műanyagból készült alkatrészeknek.
Az új típusú műanyag redőny könnyű mozgatását golyóscsapágyazás biztosítja, a halk működés a redőny lefutóinak (sínjének) belső oldalain lévő zajcsillapító kefebetét eredménye.
A redőnytok oldalvégei az alu redőnyöknél használt öntött alumíniumból készül, mely növeli a redőny stabilitását és nem mellesleg esztétikusabb megjelenést eredményez.
A redőnypalást stabilitását az utolsó redőnyléchez kapcsolódó alumíniumból készült záróléc biztosítja. Itt kell megemlíteni, hogy az alumínium záróléc párkánnyal találkozó részén gumibetét található, ami tökélesebb záródást és a redőny párkányra való leengedéskor halkabb találkozást eredményez.
Az új típusú műanyag redőnyöknél a redőny túlhúzását megakadályozó ütközők, a hagyományos redőnnyel ellentétben, rejtett ütközőkkel vannak ellátva, mely tovább növeli a redőny megjelenésének értékét.

Új típusú műanyag redőny

Új típusú műanyag redőny

 

A vakolható tokos és a belső tokos redőnyökből szintén készülhet műanyag redőny, mint ahogy az új típusú redőnyöknél itt is főleg az alumínium redőnyök alkatrészei vannak felhasználva, illetve velük méretben és megjelenésben megegyező, de műanyagból készült alkatrészek.
A felhasznált alkatrészek eredményeként a vakolható tokos és a belső tokos műanyag redőnyök is könnyen kezelhetők, biztonságosan működtethetők, illetve hosszú élettartamúak.

A műanyag redőny léceinek belseje bordás kialakítású, mely merevséget ad a redőnyléceknek valamint növeli a redőny hőszigetelését is. A korszerű eljárással készült műanyag redőnylécek minőségére, hogy a világos színű redőnyök sem engedik át a fényt, a redőnyt leengedve szinte „vaksötétet” csinál.
A műanyag redőnyök tokja, a legtöbb esetben Lindab lemezből készül, de egyedi igény esetén készülhet alumíniumból is.
A műanyag redőny készülhet fehér, famintás, mogyoró és barna színnel is, de az erős napsugárzásnak kitett felületeknél a minél világosabb színt választani. Tapasztalataink szerint a túlságosan napos oldalakon a fehér színű redőnyök váltak be a legjobban, mert lényegesen jobban verik vissza a hőt mint a sötét színek, illetve a napjainkra jellemző extrém UV-sugárzásnak is jobban ellenáll.

A műanyag redőnyöket, a hagyományos redőny kivételével, szúnyoghálóval kombinált változatban is el lehet készíteni, de ebben az esetben nagyobb méretű redőnytokra van szükség, hogy a két szerkezet egymás mellett elférjen, nem akadályozzák a másik működését.
A hagyományos műanyag redőnyöknél és azoknál a redőnyöknél amelyeknél valamilyen ok miatt nem lehet szúnyoghálóval kombinálni a műanyag redőnyt ott a redőny tokja alá a redőnylefutókra különállóan is felszerelhetők a szúnyoghálók.

 

 

 

M.A.R.T.E.
Szabó Árnyékolástechnika Budapest (ablakredony.hu) a M.A.R.T.E.. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!