Műanyag és alumínium redőny készítés.

Redőnyök használatának előnyei

Lehet, hogy a fenti címet olvasva többen arra gondolnak, hogy nyilván dicsérni fogom a redőnyöket, hiszen ezzel foglalkozom. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy távol áll tőlem ez a szándék, sokkal inkább arra törekszem, hogy egy tárgyilagos ismertetőt írjak a redőnyök nyújtotta előnyökről és esetleges hátrányairól.

A redőnyökről alkotott véleményem alapjául az szolgál, hogy egyrészt közel harminc éve foglalkozom redőnykészítéssel és azok felszerelésével, másrészt a családomnak felszerelt redőnyök mindennapos használója is vagyok.
Mindenekelőtt meg kell említeni, hogy a redőnyöknek a számtalan előnyük mellett van egy két nem túl előnyös tulajdonsága is, de véleményem szerint ezek eltörpülnek a redőnyök előnyös tulajdonságai mellett. Íme:
1. Ha nem volt még redőnye, akkor nem árt tudni, hogy az utólag felszerelhető külső tokos redőnyök egy része „rálóghat” az ablakok és erkélyajtók üvegezésére, függően attól, hogy a külső vakolás mennyire takar rá a nyílászárók tokszerkezetére.
Itt rögtön azt is meg kell egyezni, hogy a vakolható és belső tokos redőnyöknél ez nem fenyeget, mivel ott eleve a falazatban lett kialakítva a redőnytok helye.

2. Egy másik „hátrány” (ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni), hogy a redőnyök felszerelésekor óhatatlanul csavarokkal kell ráerősíteni a nyílászárók tokszerkezetére a redőnyöket, valamint kézi mozgatású redőnyök esetén a gurtnit, motoros redőnyök esetén pedig a motorkábelt kell bevezetni a lakásba.
Ezeket a elhanyagolható hátrányokat érdemes a redőnyök előnyös tulajdonságaival összevetni és ekkor egyértelműen a redőnyök hasznossága és szükségessége lesz az eredmény.

 

Redőnyök használatának előnyei.

1. A redőnyök egyik legjelentősebb tulajdonsága a szigetelőhatás, mert a redőny szigetelőképessége valamint a redőny és a nyílászáró üvege közötti levegőréteg együttesen jelentős mértékben tudja csökkenteni az üvegfelületen keresztül történő hőveszteséget, ami az emelkedő energiaárak mellett nem elhanyagolható tényező.
A redőnyök ezen jó tulajdonsága nem csak a téli fűtésköltség csökkenésekor hanem a nyári kánikula idején a légkondik energiafelhasználásának csökkenésében is jól észrevehető.

2. A redőnyök előnyös szigetelő tulajdonsága nem csak a hőszigetelésben jelentkezik, hanem a hangszigetelésben is.

3. A leeresztett redőnyök mellett a nyári napsugárzás nem tudja kifakítani vagy kiégetni a lakás függönyeit, bútorait, ezáltal nem csak szépek maradnak a lakás berendezési tárgyai hanem ezek esetleges cseréjének mellőzésével megint csak jelentős összeget lehet megtakarítani.

4. Az sem mindegy, hogy a nyári forróságban a leeresztett redőnyök mellett lényegesen kevésbé tud felmelegedni a lakás beltere, így még légkondi nélküli lakásokban is sokkal kellemesebben érezhetjük magunkat mint ha nem lennének redőnyök felszerelve.

5. Redőnyök használata mellett a család magánélete rejtve marad a kíváncsiskodó szomszédok elöl.

6. A nemkívánatos rosszindulatú behatolókat a leengedett redőnyök sok esetben elbizonytalaníthatják, mert nem tudhatják, hogy a lakásban otthon van e valaki.

7. Redőnyökkel fokozható a család biztonsága, a lakás védelme. Ha például az alumínium redőnyöket rendelők némi plusz ráfordítással redőnyeiket feltolásgátlóval rendelik meg, akkor nem csak a leskelődést hanem a redőnyök feltolását is megtudják akadályozni.

Itt fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a feltolásgátlók, mint azt a nevük is sugallják, csak a redőnypalást feltolása ellen véd, de erőszakos vagy roncsolással járó illegális behatolás ellen nem véd!
Mint a fentiekből is látható jó döntést hoz az aki megrendeli a redőnykészítést, mert ma már a redőnyök készíttetése egyáltalán nem számít luxusnak, sőt sokkal inkább hasznosnak és szükségesnek tekinthető, mert a komfortosabb, jobb életminőség mellett télen és nyáron is jelentős összeg takarítható meg redőnyök használatával, ezáltal egy idő után megtérül a redőnyök beszerzési költsége.
Ha a redőnykészítéssel vagy  a szereléssel kapcsolatban kérdése lenne, vagy ha megszeretné rendelni a redőnykészítést, kérem keressen minket e-mailben vagy telefonon.

A forrás oldal feltüntetésével a fenti ismertetőre lehet hivatkozni, linkelni, de másolni (részletekben vagy egészben) csak a Szabó Árnyékolástechnika Budapest írásban adott engedélyével lehet!

 

Amennyiben hasznosnak találta ezt az ismertetőt, kérem kattintson a + 1 gombra.

 

M.A.R.T.E.

Szabó Árnyékolástechnika Budapest (ablakredony.hu) a M.A.R.T.E.. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!