Műanyag és alumínium redőny készítés.

Redőnyök használati útmutatója

Ahhoz, hogy hosszú időn át gondtalanul lehessen a redőnyöket használni érdemes egy két alapvető dologgal tisztába lenni, mert a helytelen használat, illetve karbantartás során keletkező hibák akadályozhatják a redőnyök rendeltetésszerű működését, valamint a fentiekből eredő hibákra nem terjed ki a garancia sem!

A különböző hibák elkerülése érdekében érdemes az alábbi útmutatót figyelmesen elolvasni és a leírtakat betartani, mert a rendeltetésszerű használattal és karbantartással nem vész el a redőnyökre vállalt jótállás.

Használati útmutató.

1. A redőnyök alatt soha ne legyen semmilyen idegen tárgy (például kaspók, kerti székek, stb.), ez nyomatékosan igaz a motorral működő redőnyök esetében, mert a redőnymotorok többsége nem érzékeli az akadályt, ebből adódóan megsérülhet a redőnypalást vagy eltörhetnek az akasztók is.
Az ilyen hibákra nem terjed ki a garancia!
2. Nyitott nyílászáróknál, erős huzatban a redőnyöket felhúzva ajánlatos tartani, mert főleg a műanyag redőnyöket (a lécek hajlékonyságából adódóan) könnyen kiviszi a szél a redőnylefutókból.
3. Szeles, viharos időben a redőnyöket „köztes állásban” nem ajánlott tartani, teljesen fel kell húzni őket.
4. Télen könnyen lefagynak a redőnyök utolsó tagjai, ezért a redőnyök felhúzása előtt meg kel győződni arról, hogy azok nincsenek lefagyva és csak ilyen esetben szabad azokat felhúzni.
A lefagyott redőnyöket TILOS erőszakosan feszegetni vagy felhúzni!
5.Szintén télen a hófúvások idején a motoros redőnyök mozgatása csak felügyelet mellett szabad végezni, mert a redőnylécekre fagyott hó megnöveli a feltekert redőny átmérőjét, így az könnyen beszorulhat a redőnytokba vagy túlhúzhatja a redőnyt, aminek hatására deformálódhatnak, eltörhetnek a lécakasztók.
A fentiek elkerülése érdekében hófúvásos időszakokban okvetlen a motorosredőny automatikus megállása előtt manuálisan kell leállítani a redőny felhúzását!
6. A helyes működés érdekében a redőnyök mozgatása gurtnival, zsinórral vagy motoros hajtással történik. Kézzel (vagy bármi mással) szigorúan tilos a redőnypalástot feltolni!
7. A redőny felhúzásakor a gurtnit a nyílászáróra merőlegesen kell húzni, mert ellenkező esetben a gurtni kophat vagy akár deformálódhat is amire nem terjed ki a jótállás!
8. A motoros redőny nem játék, ezért ne engedjék meg a gyerekeknek a kapcsolóval vagy a távirányítóval való „játszadozást”, egyrészt mert balesetveszélyes, másrészt meghibásodáshoz vezethet.
9. A motoros redőnyök vezérlésénél tilos egyszerre kettő vagy több gombot megnyomni (távirányítónál, kapcsolónál) és nyomva tartani, mert az ellentétes értelmű parancsok a redőnymotor meghibásodását, leégését eredményezheti.
10. A motoros redőnyök elektromos hálózatának helytelen és szakszerűtlen kialakításából, valamint a helytelen motorbekötésekből eredő hibákra (kimérhetőek!) nem terjed ki a garancia.
11. A szúnyoghálóval egybeépített redőnyök esetében (de a különálló szúnyoghálóknál is) a szúnyogháló felmenetele közben állandóan fogni kell azt mert ha elengednék, akkor a rúgóerő hatására a háló felcsapódna, ami roncsolódást vagy törést is eredményezhet, sőt fokozott mértékben balesetveszélyes is!
12. A kézzel történő redőnyfelhúzásnál figyelni kell arra, hogy a redőny a tokba húzás vége felé lassan legyen húzva, mert a nagy lendülettel történő húzáskor a redőny könnyen túlszaladhat az ütközőkön és a redőnytokba úgymond túlpörög, vagy csak egyszerűen letörnek az ütközök.
13. Mint bárhol másutt (például a gépkocsiknál is) a rendeltetésszerű használat során keletkező kopásokra nincs garancia.
14. Vihar okozta hibákra, károkra valamint törésekre, roncsolódásokra, külső behatások által keletkezett hibákra, roncsolódásokra nem terjed ki a garancia.

Fentebb csak a leginkább előforduló kezelési hibák lettek felsorolva, ezen kívül léteznek ritkábban előforduló kezelési hibák is.
Kérem ügyeljenek a redőnyök szakszerű és rendeltetésszerű használatára, mert az ettől eltérőekre nem terjed ki a garancia!

Karbantartási útmutató.

1. Meghibásodáskor ne használja tovább a redőnyöket, ezzel is elkerülve az esetlegesen előforduló további rongálódást. Garanciaidőn belül mielőbb értesítse a redőnyök készítőjét, garanciaidőn túl is a készítőt érdemes megbízni a fizetős javítással.
2. Garanciális időn belül lévő redőnyök esetleges meghibásodásakor, más által történő javítás vagy annak kísérlete a termékre adott garancia elvesztésével jár! Ennek elkerülése érdekében, a garanciaidőn belül, mindig a termék készítőjével javíttassa meg a hibás redőnyt.
3. A redőny bármely részére tilos rá vagy hozzászerelni!
4. A redőnyszerelést követő utólagos külső házszigetelésnél tilos a redőnyök bármely részét is lefedni, mert ilyen esetekben a redőnyök túlnyomó része nem szervizelhető, illetve az ilyen redőnyök elvesztik a jótállásukat.
5. A redőnyök tisztítása csak oldószer és szemcsementes tisztítószeres langyos vízzel szabad, ellenkező esetben sérülhet a redőny felülete.
6. A redőnytest felületének tisztítása mindig függőleges irányú mozgással történjen, mert a vízszintes irányú tisztításakor a redőnylécek elcsúszhatnak, ami a redőnylécek akadását eredményezi, ilyen kor többnyire sem le sem fel nem mozgathatók a redőnyök.
7. Télen érdemes a hótól letisztítani a párkányokat valamint az erkélyajtók előterét is, ezzel is csökkentve a redőnyök lefagyásának veszélyét.

A forrás oldal feltüntetésével a fenti ismertetőre lehet hivatkozni vagy linkelni, de másolni (részletekben
vagy egészben) csak a Szabó Árnyékolástechnika Budapest írásban adott engedélyével lehet!

 

Amennyiben hasznosnak találta ezt az ismertetőt, kérem klikkeljen a + 1 gombra.

M.A.R.T.E.

Szabó Árnyékolástechnika Budapest (ablakredony.hu) a M.A.R.T.E.. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!