Műanyag és alumínium redőny készítés.

Redőnyök feltolásának megakadályozása feltolásgátló csipesszel

Ha a redőnyök által nyújtott biztonságot szeretné fokozni, akkor azt feltolásgátlók alkalmazásával lehet legegyszerűbben megtenni.
Nem árt tudni, hogy ezek a szerkezetek, mint azt a nevük is sugallják, a redőnypalást feltolását hivatottak megakadályozni, betörés ellen nem védenek. Ettől eltekintve  nagyon jó szolgálatot tesznek a redőnypalást feltolásának megakadályozásában.

Ebben az ismertetőben a legegyszerűbb és egyben a legolcsóbb feltolásgátló megoldás lesz bemutatva.

 

Feltolásgátló csipesszel történő feltolásgátlás.

A feltolásgátló csipesz egy mechanikusan alkalmazható eszköz, ami nincs beépítve a redőny szerkezetébe, ezért azt kézzel kell betenni a leeresztett redőnypalást mindkét oldalán a sín és a palást közé. Az így behelyezett és elengedett laprugós csipesz a redőnylécet olyan erővel feszíti a lefutósín oldalához, hogy a redőnypalástot nem lehet feltolni.
A feltolásgátló csipeszt a lefutósín hosszának bármely részére be lehet illeszteni, de talán az a legoptimálisabb elhelyezés ha lehetőleg minél magasabbra kerülnek.
A feltolásgátló csipeszeket úgy kell betenni a redőnypalást mindkét oldalán, hogy ugyanazt a redőnylécet feszítse a lefutósínekhez.

 

A forrás oldal feltüntetésével a fenti ismertetőre lehet hivatkozni, linkelni, de másolni (részletekben vagy egészben) csak a Szabó Árnyékolástechnika Budapest írásban adott engedélyével lehet!

 

Amennyiben hasznosnak találta ezt az ismertetőt, kérem kattintson a + 1 gombra.

 

 M.A.R.T.E.Szabó Árnyékolástechnika Budapest (ablakredony.hu) a M.A.R.T.E.. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!