Műanyag és alumínium redőny készítés.

Kapcsolóval, illetve távirányítóval vezérelt redőnymotorok bekötése

Ez az ismertető kimondottan azoknak a szakirányú végzettséggel rendelkezőknek készült akik ezidáig még nem kötöttek be redőnymotorokat és a bekötés biztonságos elvégzéséhez információra van szükségük!
Azok akik nem rendelkeznek a 230V-os redőnymotorok bekötéséhez szükséges végzettséggel ne kísérletezzenek ezzel, mert a szakszerűtlen munkavégzés élet és vagyonvédelmi veszélyeket rejt.

Az alább ismertetésre kerülő, Somfy útmutatásán alapuló, motorbekötést vállalkozásunk több mint egy évtizede alkalmazza. A leírás szakszerű alkalmazása hibátlan és biztonságos motorműködést garantál, ennek ellenére mindenki csak saját felelősségére alkalmazza, mert az esetlegesen előforduló károkért vagy bármi másért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

Figyelem!
A 230V-os hálózati feszültség nem játék, ne kísérletezzen a motorbekötéssel, ennek elvégzését okvetlen bízza szakemberre!

A redőnymotorok vezérlésére többféle lehetőség kínálkozik, ezek közül a kapcsolóval, illetve távirányítóval történő vezérlések motorbekötései lesznek alább ismertetve.
Mivel közel két évtizede főleg Somfy által gyártott kiváló minőségű motorokat építünk be redőnyeinkbe és értelemszerűen ezek kiegészítőit (kapcsoló, távirányító, stb) használjuk, ezért ezeknek az alkatrészeknek a felhasználásával készítettük el ismertetőnket.

 

Somfy csőmotorok vezérlési követelményei

Redőnymotor kapcsolóba történő bekötésének feltételei

Somfy redőnymotorok bekötésével szemben támasztott követelmények

 

Redőnymotorok kapcsolóba történő bekötése

Alacsony áruk miatt az egyik legelterjedtebb motorkapcsolók az Inis termékcsalád kapcsolói, az Uno és a Duo. Mint ahogy az a megnevezésükből is sejthető az Uno egycsatornás, azaz egy motor vezérlésére alkalmas, míg a Duo két motor egymástól független vezérlésére alkalmas kapcsoló.
Ezekhez a kapcsolókhoz történő redőnymotor bekötés alább látható.

Kapcsolóba történő motorbekötés

Két egymástól függetlenül működő redőnymotor bekötése Inis Duo kapcsolóba

 

Távirányítós redőnymotorok bekötése.

A távirányítású motorok bekötése talán a legegyszerűbb feladat, mert itt a vezetékeket „színhelyes” (fázishelyes) bekötéssel, a későbbi esetleges szervizelés miatt oldható kötéssel csak egymáshoz kell kötni, majd a redőnymotor-távirányító párost egymásra kell programozni.

Motor és távirányító bekötési elve

Távirányítású redőnymotorok elvi bekötési rajza

 

Mint ahogy a második képen is látható a motoros redőnyök áramkörét minden esetben ajánlott kismegszakítóval ellátni, függetlenül attól, hogy kapcsolóval vagy távirányítóval lesznek a motorok vezérelve.

 

Ha kérdése lenne, kérem forduljon bizalommal hozzánk, mert a Szabó Árnyékolástechnika munkatársai válaszolni fognak kérdéseire.

 

A fenti ismertetőre szabad hivatkozni, linkelni, de másolni(részletekben vagy egészben) csak a
Szabó Árnyékolástechnika Budapest írásban adott engedélyével lehet!

 

Amennyiben hasznosnak találta ezt az ismertetők, kérem klikkeljen a + 1 gombra.

 

M.A.R.T.E.

Szabó Árnyékolástechnika Budapest (ablakredony.hu) a M.A.R.T.E.. alapító tagja

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!